{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nizom događaja sutra se nastavljaju Evropski književni susreti

F
8.10.2008. u 15:12
0
0
Nizom događaja sutra se nastavljaju Evropski književni susreti
0
Nizom događaja sutra se nastavljaju Evropski književni susreti
Program 9. Evropskih književnih susreta bit će nastavljeni u četvrtak programom u Katoličkom školskom centru.
U toj će školi u okviru programa "Pisci idu u školu" spisateljica Carole Martinez s učenicima razgovarati o književnom stvaralaštvu, najavljeno je iz Pres-službe Evropskih književnih susreta.

Na sceni SARTR-a u 16.00 sati uslijedit će performans "Kihot i nepobjedivi", koji je nastao na osnovu neobjavljenog teksta u Italiji.

Priča je to o ljubavi, ratu i zarobljeništvu. U predstavi pričaju, recituju i pjevaju Erri de Luca, Gianmaria Testa i Gabriele Mirabassi.

U istom će prostoru u 18.00 sati biti upriličena debata o kulturnim perspektivama Evrope o temi "Evropa, možda…". Jorge Semprun, Bernard Faivre d’Arcier, Colum McCann, Jean-Marie Laclavetine, Ugo Vlaisavljević te Moris Farhi pokušat će odgovoriti na ključna pitanja i definirati kulturnu odrednicu Evrope.

U Galeriji "Collegium artisticum" u 20.30 sati bit će otvorena izložba "Kolekcija Istanbul za Ars Aevi" u prisustvu kustosice Beral Madra.

Večer će biti nastavljena u pozorištu SARTR, centralnoj sceni ovogodišnjih Evropskih susreta, gdje će u 21.00 sat biti upriličen susret s Danielom Leconteom i Philippom Valom, koji će govoriti o temi "Blasfemija kao prijestup".

Uslijedit će projekcija Lecontovog filma "Teško je kada te glupani vole". Riječ je o dokumentarcu koji govori o slobodi izražavanja koje religija ponekad osporava.

Film prati optužbe koje su podigle islamske organizacije u Parizu protiv francuskog časopisa "Charlie Hebdom" zbog objavljivanja karikatura Muhameda a.s. Taj je događaj imao velikog odjeka i uzburkao je cijeli svijet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: