{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nina Alihodžić-Hadžialić će biti prva žena koja je otvorila Sajam knjige

15.4.2013. u 13:45
1
5
Nina Alihodžić-Hadžialić će biti prva žena koja je otvorila Sajam knjige
1
U okviru jubilarnog, 25. po redu, Sajma knjige bit će dodijeljeno 15 nagrada, a otvorit će ga šefica Katedre za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Nina Alihodžić-Hadžialić.
Nina Alihodžić-Hadžialić, Ibrahim Spahić i Mirsad Bećirbašić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nina Alihodžić-Hadžialić, Ibrahim Spahić i Mirsad Bećirbašić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Na konferenciji za medije, predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH Ibrahim Spahić, kao osvježenje sajma predstavio je šeficu Katedre za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu Ninu Alihodžić-Hadžialić, koja će otvoriti sajam. Predsjednica žirija bit će Nevenka Hajdarević, voditeljica Centra za ISBN BiH.

Spahić je ukazao i na to da je kreativni tim stvoren tako da među njegovim članovima postoji interakcija oblikovana tako da bude vezana za prostor Bosanske kuće.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Predstavnici Skenderije i TKD Šahinpašić na otvaranju sajma uručit će poklon knjige posjetiocima. Na krizu se može odgovoriti samo knjigom", najavio je Spahić.

Promotor sajma Mirsad Bećirbašić najavio je da će "Bosanska kuća otvoriti vrata za više od 50 promocija te posjetioce upoznati o djelima izdavača iz BiH i regije".

"Sajam je događaj otpora kojim se pisana riječ dovodi na vidjelo. Ja sam se odazvala pozivu gospodina Ibre Spahića i zaista mi je zadovoljstvo i velika čast otvoriti ovaj 25., jubilarni, sajam. Ja ne znam da li je to tačno, ali gospodin Spahić mi je rekao da ću vjerovatno biti prva žena koja je otvorila Sajam knjige. To će mi biti zaista velika čast", izjavila je Alihodžić-Hadžialić za Klix.ba.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Član žirija Almir Kurt naveo je kako već petu godinu zaredom obavlja tu dužnost. "Veoma je važno da svi učesnici sajma apliciraju za sve nagrade. Drago mi je što se u književnosti prate trendovi dizajna pri oblikovanju knjige. Nagradom pokušavamo podstaći autore da angažuju inovativne dizajnere pri oblikovanju knjige", izjavio je Kurt na konferenciji za medije.

Radno vrijeme sajma za posjetioce bit će od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice iznosit će 1 KM. Za organizovane studentske, đačke i najavljene posjete ulaz je besplatan. Podsjetimo, 25. sajam knjige bit će otvoren 17. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: