Oproštajna izvedba
145

Nikola Đuričko duhovitim anegdotama iz svog života nasmijao publiku u Tuzli

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Poznati srbijanski glumac Nikola Đuričko večeras je u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli izveo svoju stand up predstavu "Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate", a brojnim anegdotama iz svog života u nekoliko navrata do suza je nasmijao prisutnu publiku.

Najvećim poklonom Đuričko je i večeras smatrao publiku koja je odlučila pogledati ovu predstavu koja je posljednji put izvedena u Bosni i Hercegovini.

Naime, ovaj harizmatični glumac Tuzlu je odabrao za posljednju stanicu u okviru bh. turneje, a svi oni koji nisu ranije pogledali ovu predstavu večeras su imali priliku upoznati zanimljive detalje iz Nikolinog života koji je sve vrijeme na sceni djelovao u zabavnom i duhovitom tonu.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Đuričko je osoba koja je kroz dosadašnjih 45 godina života nabrala brojne nesvakidašnje anegdote, poput pada na baletu, nosanja helanki, gubitka 40 klinaca, prodaje putovanja na Havaje, što je prisutne u BKC-u nasmijalo do suza, a posebno se istaknula priča o načinu na koji je u vojsci dobio dva nagradna izlaska u grad.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Njegovu umjetničku karijeru dosad je obilježio veliki broj uloga u filmu, pozorištu i televiziji, a stand up show prvo je ostvarenje ovakve vrste u kojem se potpisuje i kao autor.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

S komadom "Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate" Đuričko je obišao cijeli region, a reakcije su pri svakoj izvedbi bile više nego odlične.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kao jedan od razloga uspjeha ovog showa Đuričko je u ranijem razgovoru za Klix.ba naveo to što teme koje obrađuje nemaju nikakve veze s politčkom situacijom koja je često prisutna u ovakvoj formi nastupa. U komadu nema ni psovki koje su veoma često prisutne u ovakvoj formi.