Humanitarni koncert u Sarajevu
0

VIDEO / Nicolas Cante večeras za djecu Doma "Bjelave"

Sarajevo-x.com
Organizatori tri koncerta Nicolasa Cantea u Sarajevu, Art Lab, Duplex i Kriterion, za ovu subotu navečer najavljuju prvi nastup francuskog muzičara, koji za cilj ima podršku inicijativi "Muzička soba" za Dječiji dom "Bjelave"

Nicolas Cante će se sarajevskoj publici večeras predstaviti sa svojim projektom "Mekanik Kantatik", u Domu Oružanih snaga BiH, s početkom od 21 sat.

Cijena ulaznice za ovaj koncert je 12 KM, a ulaznice se mogu na dan koncerta nabaviti na ulazu Doma Oružanih snaga, od 20:15 sati. Sav prihod od prodaje ulaznica za koncerte Nicolasa Cantea će biti preusmjeren u humanitarne svrhe, i pomoći u opremanju "Muzičke sobe" u Dječijem domu "Bjelave", mjesta gdje će se otkrivati buduću muzički talenti i stvarati ljepša budućnost. Ulaz za publiku je otvoren od 20:15 sati.

"Mekanik Kantatik" je prvi projekat sa kojim će se Nicolas Cante predstaviti sarajevskoj publici, a koji objedinjuje jazz, elektronsku muziku i zvukove klavira stvarajući živu atmosferu i jedinstven audio ugođaj za publiku. U okviru projekta Cante koristi i glas kao jedan od brojnih instrumenata i alata za proizvodnju sjajnog zvuka.

No, ugođaj za uši posjetilaca nije sve što će on ponuditi u toku svoje izvedbe, jer je za ovaj koncert pripremljeno specijalno osvjetljenje, koje će obogatiti doživljaj, i omogućiti svim prisutnim da barem u toku trajanja Canteovog koncerta žive muziku onako kako je on uvijek živi. Publika će pred početak koncerta moći uživati u druženju uz zvukove remixa Metthewa Herberta i piće dobrodošlice, koje je organizator pripremio u znak zahvalnosti svima onima koji razumiju važnost inicijative "Muzičke sobe" i koji su je odlučili podržati kupovinom ulaznice za koncert.

Cante će u Sarajevu predstaviti i Nicolas Cante solo, 25. aprila, u Domu Oružanih snaga BiH, i Nikoll, 26. aprila, u klubu So.ba.