Kultura
0

Nicola Conte i Jazzanova na Groove Stageu

Sarajevo-x.com
Nicola Conte
Nicola Conte
Dvanaesti Jazz Fest Sarajevo 2008., u okviru programa Groove Stage, a u saradnji sa Red Bull Muzičkom akademijom, 8. novembra će predstaviti zanimljiv i uzbudljiv program. Prvi put ove godine Jazz Fest organizira programe ove scene u Domu mladih, a na Groove Stageu će nastupiti Nicola Conte i Jazzanova.

Nicola Conte, italijanski producent, gitarista i DJ utemeljio je osoben stil acid jazza. Conte na sofisticiran način kombinira elemente bossa nove i indijske muzike uz melodije iz italijanskih filmova šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ovaj umjetnik sa klasičnim muzičkim obrazovanjem, osnivač je Fez kolektiva i izdavačke kuće Schema.

Jazz Fest će na Groove Stageu predstaviti i DJ duo Season and Sygaire kojeg čine Roskow Kretschmann i Dirk Rumpff, producenti i DJ-evi svjetske senzacije Jazzanova.

Osmog novembra u Domu mladih nastupit će i dvojica bosanskohercegovačkih DJ-eva inače članova Red Bull muzičke akademije: DJ Ahmaad i AudioInFunktion. Ulaznice za program Groove Stagea mogu se rezervirati na stranici www.jazzfest.ba.