Kultura
0

"Ničiji sin" najuspješniji film Pulskog festivala

FENA
Film "Ničiji sin" redatelja Arsena Antona Ostojića i producenta Joze Patljaka dobio je Veliku zlatnu arenu za najbolji film na ovogodišnjemu 55. festivalu igranog filma u Puli, a po glasovima publike (ocjena 4,66) nagradu "Zlatna vrata Pule" osvojio je film "Nije kraj" redatelja Vinka Brešana, priopćeno je na završnoj konferenciji za novinare u Festivalskome centru u Puli.

"Ničiji sin" najuspješniji je film ovogodišnjega Festivala. Osim Velike zlatne arene još je osvojio pet zlatnih arena, to za režiju, za najbolju glavnu mušku ulogu (Alen Liverić), za ton, te za glazbu Mate Matišić. Taj je film dobio i nagradu "Oktavijan" koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara.

Četiri zlatne arene osvojio je film "Nije kraj" redatelja Vinka Brešana - za najbolju sporednu mušku ulogu (Leon Lučev), kostimografiju, scenografiju i montažu.

Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Jadranki Đokić za ulogu u filmu "Iza stakla" redatelja Zrinka Ogreste. Za najbolju sporednu žensku ulogu Zlatnu arenu dobila je Nada Gačešić-Livaković za ulogu u filmu "Kino Lika" redatelja Dalibora Matanića.

Zlatna arena za scenarij pripala je Goranu Rušinoviću i Miljenku Jergoviću za film "Buick Riviera" redatelja Gorana Rušinovića.

Posebna Zlatna arena pripala je Mojci Gorogranc za masku filma "Kino Lika".

Vjesnikova nagrada "Breza" za najboljeg debitanta dodijeljena je Areti Ćurković za glavnu ulogu u filmu "Kino Lika".