|

"Nedovršeno nebo" - 40 minuta dugo putovanje u SARTR-u

"Nedovršeno nebo" - 40 minuta dugo putovanje u SARTR-u
0
Klix.ba
12.12.2013. u 12:19
0
komentara
0

dijeljenja
"Nedovršeno nebo" - 40 minuta dugo putovanje u SARTR-u
Predstava "Nedovršeno nebo", savremeni cirkus u režiji Branka Potočana, je svojevrstan let u kojem umjetnici različitim tehnikama levitiraju u prostoru nastojeći da uhvate trenutak stvarajući zasebne scene poput prostiranja veša, padanja snijega i perja, igre leptira ili dijaloga između anđela.
Priča prati svakodnevni život običnog čovjeka i njegovo nastojanje da pronanađe odgovor na teška životna pitanja i iskušenja sa kojim se susreće. Neki uspiju, neki ne. Uprkos svemu, ono što nam ostaje je svijet mašte, svijet snova, iluzija, gdje je sve u skladu s našim željama.

To je svijet u koji vas pozivaju Branko Potočan i plesači na svili: Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlović, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Nina Bučuk. Autor muzike za predstavu je Mitja Vrhovnik Smrekar, a realizirana je u produkciji Vitkar zavoda. Predstava "Nedovršeno nebo" namijenjena je svim uzrastima.

"Nedovršeno nebo" publika će imati priliku pogledati u nedjelju, 15. decembra u 20 sati. Ulaznice se mogu rezervisati radnim danima na telefon 033/664-070 od 10 do 16h sati, a vikendom isključivo slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.