Kultura
22

Ne propustite dobre filmove i ludu zabavu pretposljednjeg dana SFF-a

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pretposljednjeg dana Sarajevo Film Festivala očekuju vas mnoštvo dobrih i žanrovski raznovrsnih filmova, a naravno i luda noćna zabava. Saznajte koje filmove danas možete pogledati i koje zbave večeras ne smijete propustiti.

U Ljetnom kinu !hej bit će prikazan film "Vadiona", reditelja Ante Novakovića. Film će biti prikazan u 20:30 sati, a cijena ulaznice je 8 KM.

Nakon što razočaraju svog kriminalnog vođu iz druge dimenzije, dva sitna kriminalca i prijatelja otkrit će da je iskupljenje udaljeno za dužinu metka. Nesposobni da izvrše zadatak koji se činio jednostavnim, dobijaju priliku za oprost u formi pisane poruke - iskupljenje, ali po koju cijenu?

U okviru Takmičarskog programa bit će prikazan film "Vuk" Bogdana Mustata. Projekcija filma će se održati u 11:30 i 20:00 sati u Narodnom pozorištu. Film prati glavnog junaka Wolfa koji se osjeća zarobljenim u svom svijetu. Zaljubljen je u Claru, ali je ona u vezi sa nekoliko drugih muškaraca. I njegova majka je, također, u vezi s drugim muškarcem, zbog čega Wolf počinje sve više razmišljati o mrtvom ocu i tome koliko mu nedostaje. Vjeruje da bi sve bilo drugačije da je on živ.

U petak je u Fokusu film "Panihida" koji će biti prikazan u 16.00 sati u Narodnom pozorištu.

U malom selu u Moldaviji umire starija žena, a za njom ostaju sin Petru i unuka Anisoara. U skladu s tradicijom, cijelo selo je žali i oprašta se od nje. Nakon bdijenja u olujnoj noći, svi kreću ka groblju. Stariji muškarci nose teški kovčeg preko kamenitih puteljaka do svetog brda. Sunce je visoko na nebu i put izgleda beskrajan, ali tu je vino da utoli žeđ i pjesma da odagna tugu. Tako se u ovom pejzažu rajske ljepote radost miješa s tugom i na kraju život ipak biva iznad smrti.

U kinu Meeting Point bit će prikazan francuski film "Plava je najtoplija boja" o djevojci Adele kojoj se život mijenja kada upoznaje Emmu, djevojku koja joj otkriva požudu i "pomaže" joj da postane žena. Film možete pogledati u 12.00 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.

U Meeting Pointu će u 15.00 sati biti prikazan još jedan francuski film - "Tri vježbe interpretacije", a u 18.00 sati možete pogledati filmsko ostvarenje švedskog reditelja Mansa Manssona - "Roland Hassel".

U Ljetnom kinu Vatrogasac u 21.00 sat bit će prikazan film "Časovi harmonije". Cijena ulaznice je 6 KM. Uzbudljivo će biti i u Laško Summer Nights na čijem programu je film "Slom slomljenog kruga" u 21.15. Cijena ulaznice je 5 KM.

Noćni život

Na Sarajevo Music Stageu večeras će nastupiti Vinkovački bend Majke i sarajevski Skroz. Za dobru zabavu u City Pubu pobrinut će se DJ Valida, a u Art kinu Kriterion Sajsi MC i DJ Brko.

Na Mucha Lucha Open Air Summer Festivalu prisutne će dobro zabaviti hrvatski hip-hop bend Kandzija & Toxara, uz podršku DJ Pipsa i Zupanyja. Kao posebno iznenađenje, nastupit će TBA.

U Laško Summer Lounge Baru nastupit će Alexandar Zimmerman aka DJ Zimbo, dok na Shatro Film festivalu u Papagajci kod mosta Ćumurija nastupa GogoBa. U sarajevskom rock & jazz klubu Underground, na Sarajevo rock festivalu, nastupaju The Leftovers, a u klubu Hacienda DJ Picka a Boo.

SFF