Jedinstven u svijetu
3

National Geographic preporučuje bunker kod Konjica transformiran u muzej

Klix.ba
Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija. Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija.

U dvobroju izdanja za juli i august za Veliku Britaniju, uz fotografiju umjetničkog rada "Budućnost pripada nama" egipatskog umjetnika Basima Magdija, magazin National Geographic svojim čitaocima predstavlja Bunker u Konjicu koji je, zahvaljujući poznatim svjetskim umjetnicima postao Muzej savremene umjetnosti koji je jedinstven u svijetu.

"Nakon priloga o Projektu Bijenale CNN-a, poznati britanski list Independent objavio je tekst o Projektu Bijenale, a prije nekoliko dana BBC je također snimio prilog kojeg će uskoro emitirati širom svijeta. Dobili smo molbu austrijske Kamera TV kao i nizozemske TV kuće koja komunicira sa 650 hiljada turista za snimanje priloga o Projektu Bijenale. Za Direkciju Projekta važna je činjenica da se na istom mjestu u novom broju magazin National Geographic čitaoce informira o izložbi jednog od najpoznatijih svjetskih umjetnika Demiena Hirsta na Venecijanskom bijenalu", rekla je koordinatorica Sandra Miljević-Hozić.

Magazin National Geographic također informira svoje čitaoce o izložbi u Stuttgartu koja je realizirana u saradnji Württembergische Kunstvereina i Projekta Bijenale D-0 ARK Undeground. Na kraju najavljuje se peto izdanje Projekta Bijenale koje će se desiti u aprilu 2019. godine sa umjetnicima iz Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federacije kao partnerima.