{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastup hora "Pontanima" u okviru "Sarajevske zime"

F
20.2.2006. u 13:46
0
0
Nastup hora "Pontanima" u okviru "Sarajevske zime"
0
Nastup hora "Pontanima" u okviru "Sarajevske zime"
Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima" i u ovoj sedmici će sarajevskoj publici ponuditi raznovrstan i bogat kulturni program.
Direktor Festivala Ibrahim Spahić je na danas održanoj konferenciji za novinare izdvojio koncert Vlatka Stefanovskog koji će biti održan 21. februara u Bosanskom kulturnom centru u 21.00 sati te koncert interreligijskog hora "Pontanima" koji će publika moći vidjeti 23. februara u Domu vojske FBiH.

Interreligijski hor "Pontanima" osnovan je 1996. s ciljem da svijetu pokaže mirovni potencijal religija. Hor ima 60 članova iz svih religijskih i etničkih sredina i kao takav predstavlja Sarajevo u malom. "Pontanima" je održala više od 300 koncerata širom svijeta i osvojila mnoštvo značajnih nagrada.

"Most duša", što u prijevodu znači ime ovog zbora, s ponosom ističe nagradu najveće mirovne organizacije na svijetu "Search for Common Ground".

Jedan od utemeljitelja "Pontanime" fra Ivo Marković je 1998. u akciji Tanenbaum centra u New Yorku dobio nagradu "Mirotvorac".

Koncert "Svjetlost religija" počinje u 20.00 sati, a dirigent hora je Josip Katavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: