Kultura
0

Nastup Artur Dutkiewicz Trija u Sarajevu 23. aprila

Klix.ba
Pet samostalnih albuma, brojni nastupi na festivalima, saradnje sa značajnim imenima evropske scene samo su neki od uspjeha u dosadašnjoj karijeri poljskog pijaniste Artura Dutkiewicza koji će u ponedjeljak 23. aprila u 20.00 u Domu Oružanih snaga u Sarajevu održati svoj prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

U julu prošle godine Dutkiewicz je nastupio na Festivalu svjetske kulture održanom na olimpijskom stadionu u Berlinu. Posebnost ovog događaja je u tome što je 30 pijanista iz cijelog svijeta na 30 klavira sviralo u isto vrijeme isti muzički komad.


Koncert u Sarajevu bit će održan u okviru turneje koja obuhvata nastupe u Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Koncerti u Sloveniji održani su ove sedmice dok će nastupi u Skopju i Tirani uslijediti nakon sarajevskog koncerta. Dutkiewicz nastupa u triju sa basistom Pawelom Puszcalom i bubnjarem Lukaszom Zitom.

Ulaznice za koncert koji počinje u 20.00, mogu se rezervirati po cijeni od 7KM putem e-maila [email protected] ili kupiti u Domu Oružanih snaga na dan koncerta.