|

Nasmijte se večeras uz predstavu "Džepovi puni kamenja"

Nasmijte se večeras uz predstavu "Džepovi puni kamenja"
3
Klix.ba
6.2.2013. u 10:33
1
komentara
3

dijeljenja
Nasmijte se večeras uz predstavu "Džepovi puni kamenja"
U srijedu, 6. decembra 2013. od 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će imati priliku pogledati predstavu "Džepovi puni kamenja" u režiji Adija Hrustemovića i Igora Skvarice.
Predstava je premijeru imala u septembru 2012., u okviru Teatarske opservatorije, programa Sarajevskog ratnog teatra posvećenog mladim glumcima/glumicama i mladim režiserima/režiserkam. Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 5KM, a penzioneri/penzionerke, studenti/studentice i učenici/učenice srednjih i osnovnih škola ulaznice mogu dobiti uz popust.

"Džepovi puni kamenja" su tragikomična priča o dvojici statista, Jacku i Charliju, koji se upoznaju dok statiraju na velikom holivudskom filmu koji se snima u malom selu u Irskoj.

Masivna holivudska mašinerija nadvila se nad malom pokrajinom Kerry (Irska) kako bi snimili raskošni historijski spektakl "Mirna dolina", što siromašnom stanovništvu nudi mogućnost kratkoročnog zaposlenja u ulogama statista. Za stanovnike Kerry, gdje je pedesetak godina ranije sniman i čuveni "Tihi čovjek" sa John Wayne, dolazak Holivuda predstavlja nekoliko sedmica sigurnog posla i pristojne zarade, ali i brzo raspaljivanje snova i težnji lokalnih sanjara, prvenstveno Jack Quinn koji želi postati glumac, ali i vlasnika nedavno propale videoteke Charlie Conlone, koji se upoznaju na setu velikog epskog spektakla.

"Džepovi puni kamenja" su projekat dva mlada glumca koji na sve finansijske i organizacijske probleme u teatru odgovaraju teatrom.

Komedija u kojoj dva glumca igraju četrnaest muških i ženskih karaktera koji se virtuozno transformišu, tako da kad jedan sjedne niko ne garantuje da će ustati kao ista osoba, do sada je oduševila publiku u Sarajevu, Beogradu i Prizrenu, a sarajevska publika je ima priliku pogledati na sceni Sarajevskog ratnog teatra i u decembru.

U trenutku očigledno smiješna, u sljedećem ironična i satirična, a u nastavku gorka i dirljiva – predstava koja je namijenjena publici željnoj glumačke zaigranosti i odlaska iz pozorišta sa dubokim osjećanjem nade i optimizma.

Za više informacija, molimo Vas da nas kontaktirate.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...