Kultura
0

Narodno pozorište vas daruje kartama za predstave

Klix.ba
Ove sedmice na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedene tri predstave. Narodno pozorište, u saradnji s portalom Klix.ba, daruje po dvije ulaznice za svaku predstavu najsretnijim čitateljima.

U utorak, 24. decembra, na secni NPS sa početkom u 19:30 sati, sarajevska publika imat će priliku pogledati modernu izvedbu klasičnog Moliereovog djela "Tartif" za koju režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

U četvrtak, 26. decembra, na pozorišnim daskama bit će izvedena baletna predstava “Palčica” koreografkinje Nermine Damian, prema bajci Hansa Christiana Andersena. Ova baletna bajka namijenjena je svim generacijama, ali u njoj će sigurno najviše uživati djeca.

U petak, 27. decembra, u 19:30 sati, na sceni NPS bit će izvedena dramska predstava "Kad bi ovo bio film". Predstava je rađena prema tekstu Almira Imširevića. Reditelj predstave je Dino Mustafić.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da 24. decembra do 14 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naslovom predstave koju želite gledati, sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona).

Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

Ulaznice za "Kad bi ovo bio film" osvojio je Nihad Šahović, za "Palčicu" Medina Pašanović, a za "Tartif" Edin Hadžić.