{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Narodno pozorište Tuzla ponovo pokreće časopis "Pozorište“

15.8.2015. u 16:08
31
10
Narodno pozorište Tuzla ponovo pokreće časopis "Pozorište“
31
Narodno pozorište Tuzla ponovo pokreće časopis "Pozorište“
Foto: Arhiv
Nakon više od 25 godina od izlaska posljednjeg broja Narodno pozorište u Tuzli namjerava ponovo pokrenuti izlaženje specijaliziranog časopisa za kulturu "Pozorište".
Ovo glasilo pokrenuli su 1962. godine rukovodioci i saradnici Narodnog pozorišta, tadašnji direktor Radoslav Zoranović, zatim, prof. Zdravko Petrović, slikar Mensur Dervišević, književnik Derviš Sušić, novinar Vitomir Pavlović i mnogi drugi kulturni poslenici prijeratne Tuzle.

Časopis je isključivo tretirao problematiku teatra u Tuzli i drugim dijelovima BiH, ali je tematikom vrlo brzo postao respektabilno glasilo za pozorište na području cijele bivše Jugoslavije.

Časopis je ugašen uoči rata u BiH, većina osnivača i saradnika više nisu živi. Sadašnji direktor Narodnog pozorišta u Tuzli Armin Ćatić najavio je izlazak novog broja časopisa Pozorište početkom naredne godine.

Prema riječima Ćatića, list bi se štampao dva puta godišnje, a saradničku ekipu činili bi eminentni autori - pozorišni kritičari, redatelji, glumci, novinari i drugi kojima su u srcu "daske koje život znače“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: