Kultura
0

Narodno pozorište Sarajevo: Predstave za penzionere

FENA
Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo i ove će godine činiti napore da pomogne penzionerskoj populaciji, odnosno umirovljenicima Kantona Sarajevo.

Tako će predstave, koje publika, inače, iznimno rado gleda: "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" Abdulaha Sidrana, u režiji Elmira Jukića; "Kraljevo" Miroslava Krleže, u režiji Gradimira Gojera, kao i balet "Izložba slika" Julia Marića u koreografiji Vladimira Logunova biti realizirane u suradnji sa penzionersko-umirovljeničkim udrugama Kantona Sarajevo.

Predstave su na repertoaru: 11 januara, kada će biti igrana Sidranova drama; 16. januara kada će biti izvedena poznata Krležina legenda; dok je balet Izložba slika na repertoaru 18. januara.

“Akciju ćemo nastaviti, jer smatram da ovaj dio naše populacije zaslužuje da mu se, bar na ovaj način, vrati dio onoga što su oni za vrijeme svoga radnoga vijeka učinili za sve nas…”, kaže Gradimir Gojer direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

Narodno pozorište Sarajevo jedan dio ulaznica i za predstavu HNK iz Osjeka Kurve odvojiti će za najrevnosnije posjetitelje penzionere/umirovljenike.