Light it up Blue
64

Narodno pozorište Sarajevo i ove godine osvijetljeno u plavo

Klix.ba
Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu plavim svjetlom je i ove godine osvjetljeno Narodno pozorište Sarajevo.

U znak podrške i želje za podizanjem svijesti o autizmu, uposlenici Narodnog pozorišta Sarajevo publiku su dočekali odjeveni u plavu odjeću. Plavim balonima podsjetili su publiku na Svjetki dan autizma.

Narodno pozorište Sarajevo se akciji EDUS-a (Edukacija za sve) priključila još 2013. godine i od tada u znak podrške svake godine 2. aprila svijetli u plavom. Osim toga, Narodno pozorište Sarajevo djeci koja pohađaju EDUS program i njihovim roditeljima redovno poklanja ulaznice za predstave i koncerte.

"Od 2013. godine dijelimo ulaznice i nastavit ćemo to raditi, jer nam je bitno ukazati na značaj podizanja svijesti o autizmu. Ovo je naš način da to pokažemo", rekli su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Publika je večeras imala priliku pogledati operu "La boheme" rađenu na muziku Giacoma Puccinija, u režiji Ivana Lea Leme. Riječ je o operi koja je posvećena jednoj subkulturi umjetnika koji su imali nekonvencionalan način života te koji su živjeli van malograđanskih, snobovskih obrazaca ponašanja, a koja je "preseljena" u današnje vrijeme.