|

Narodno pozorište koncertom hora Opere svečano otvara novu sezonu

Narodno pozorište koncertom hora Opere svečano otvara novu sezonu
37
A. P.
6.9.2019. u 08:42
1
komentara
37

dijeljenja
Narodno pozorište koncertom hora Opere svečano otvara novu sezonu
Koncertom hora Opere Narodno pozorište Sarajevo svečano će otvoriti novu umjetničku sezonu 2019/20.
Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigovat će Dario Vučić, a koncertni program je sačinjen od bisera klasične operne muzike, poput Mozartove "Čarobne frule", Verdijevog "Rigoletta", Bizetove "Carmen" te "Djeveruše" Mladena Pozajića.

Na koncertu učestvuju solisti i hor Opere NPS. Koncert će biti izveden u subotu, 14. 9. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati.

U utorak, 24. 9. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena drama “Kavkaski krug kredom” rađena po tekstu Bertolta Brechta, u režiji Paolo Magellija. Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština.

U predstavi igraju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić Tarakčija, Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić, Miodrag Miki Trifunov, Merima Lepić-Redžepović, Dino Sarija, Nerman Mahmutović, Kenan Kojić kao muzičar. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

Ulaznice za predstave se mogu kupiti ili rezervisati na blagajni NPS, koja radi u dva termina, od 9:00 do 11:30 sati i od 15:30 do 19:30 sati.

Rezervacije je moguće izvršiti putem websitea Narodnog pozorišta Sarajevo; www.nps.ba/rezervacije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...