Mostar
0

Narodna biblioteka 46 dana u štrajku

FENA
Narodna biblioteka HNK Mostar u štrajku je već 46 dana, a kako ističu, još nisu naišli na razumijevanje pa ni potrebu nadležnih da se o tome razgovara.

Iz Narodne biblioteke Mostar ističu kako njihovom zahtjevu za vraćanjem sredstava rebalansom na 11. 350 maraka još nije udovoljeno.

"Bili smo spremni raditi na našu štetu, pa sad poručujemo ministru Esadu Dželiloviću, predsjedniku Vlade Srećku Borasu, te svima onima koji sjede i odlučuju u ime naroda, da djelatnici ove institucije neće posustati i otvoriti vrata knjižnice dok se ozbiljno ne pristupi rješavanju problema na svim razinama", ističe se u današnjem saopćenju iz Narodne biblioteke HNK Mostar.

Od premijera Borasa i ministra Dželilovića očekuju što žurnije rješavanje problema sa sindikatom, a ne, kako ističu iz Narodne biblioteke, iza zatvorenih vrata i po nečijim ličnim interesima.

"Vrijeme je gospodo da javno istupite i kažete koji su vaši interesi da ovu instituciju ugrozite i ko vam daje pravo da odlučujete o životu djelatnika, te o potrebama naših korisnika", navodi se na kraju saopćenja iz Narodne biblioteke HNK Mostar.