Kultura
0

Naredne sedmice počinje Xenophonia 2010.

Sarajevo-x.com
Bojan Z.
Bojan Z.
Muzički događaj Xenophonia 2010. bit će održan sljedeće sedmice u Sarajevu.

Ovu muzičku manifestaciju otvorit će 8. aprila u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru koncert trija Sevdalinkas, kojeg čine Derya Turkan, Bojan Zulfikarpašić i Renaud Garcia-Fons.

Nakon što je u okviru prošlogodišnjeg Jazz Festa izazvao oduševljenje publike svojim nastupom sa kvartetom Linea del Sur, Renaud Garcia-Fons se raduje skorom povratku u Sarajevo.

"Zadovoljstvo mi je što ponovo dolazim u Sarajevo, donoseći novu muziku”, kazao je francuski kontrabasista španskog porijekla Garcia-Fons.

Član trija Sevdalinkas je i Derya Turkan, turski instrumentalista koji svira kemenče, tradicionalni turski trožičani instrument. Turkanu će koncert na Xenophoniji biti prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

"Dvostruko sam sretan što dolazim u Sarajevo – ovo će biti moj prvi susret sa bh. publikom, a u isto vrijeme, predstavit ću projekat koji radim sa odličnim muzičarima i repertoar kojim se bavim već duže vrijeme", kazao je ovaj turski virtuoz.

Ulaznice za ovaj koncert i ostale programe Xenophonije možete rezervirati na www.xenophonia.ba, a od 5. aprila kupiti na box officeu BKC-a.