{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Naomi Druškić osvojila zlato u slavnom Carnegie Hallu

Klix.ba
28.5.2013. u 08:13
5
Naomi Druškić osvojila zlato u slavnom Carnegie Hallu
5
Naomi Druškić osvojila zlato u slavnom Carnegie Hallu
Naomi Druškić
Na međunarodnom takmičenju American Protégé u najprestižnijoj koncertnoj dvorani na svijetu, Carnegie Hallu, pijanistica Naomi Druškić iz Sarajeva drugi put je osvojila zlato i prestižno priznanje za najboljeg izvođača i dostignuća u području muzičke izvedbe.
Prema riječima njene profesorice Inas Mursed Muether, ovo je ujedno bio Naomin treći nastup u Carnegie Hallu. U januaru ove godine također je briljirala u ovoj dvorani nastupajući za Američko-bosansku fondaciju.

Na gala koncertu pobjednika, osim muzičara na klaviru nastupili su i oni na violini, violončelu, saksofonu, kineskom instrumentu guzhengu, kao i mezzo soprani. Naomi je odabrana u top 5 World Pianist Phenom Laureat, gdje se takmiči za titulu najboljeg pijaniste u kategoriji do 18 godina. Ovo takmičenje se održava 15. juna u Kennedy centru, Washington D.C.

Naomi je učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu u klasi profesorice Inas Mursed Muether. Do sada je nastupala širom svijeta, u Kini, Singapuru, Kuala Lumpuru, Washingtonu, New Yorku, Beču, Piacenzi, Friedrichshafenu...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: