Velika dugovanja
713

Nakon samo tri mjeseca rada sarajevski Mikser House zatvara svoja vrata

Piše: El. B.
Mikser House (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mikser House (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kulturni centar Mikser House koji je u Sarajevu otvoren početkom septembra ove godine, zbog neizmirenih dugovanja će svoja vrata zatvoriti početkom naredne godine.

Kako saznajemo, zbog loših rezultata poslovanja ugostiteljski dio Mikser Housea trebao je preuzeti dubrovački MMA borac Ajlin Ahmić koji u Sarajevu ima nekoliko poznatih lokala. Razlog je to zbog kojeg je njegova supruga folk pjevačica Slađana Mandić prošle sedmice u Mikseru imala promociju svoje nove pjesme "Drhtala, ginula".

"Ja sam bio u pregovorima da kao partner uđem u Mikser House i za vrijeme tih pregovora sam lagano počeo da radim, ali sam zbog prevelikih dugovanja Miksera, o kojima tada nisam imao tačne informacije, odustao. Oni ta dugovanja moraju izmirit do 31.12. inače će morati zatvoriti svoja vrata", rekao je Ahmić za Klix.ba.

Podsjećamo, Ivan Lalić je vođen idejom o povratku sistema vrijednosti kulturni centar Mikser House iz Beograda preselio u Sarajevo, grad za koji je mnogo vezan i za koji je vjerovao da može ponovo postati centar kulture kakav je bio u bivšoj Jugoslaviji. U protekla tri mjeseca nekadašnja fabrika Vaso Miskin Crni koja se nalazi u sarajevskom naselju Pofalići dobila je novi izgled, a građani su u ovom regionalnom centru kulture imali priliku posjetiti brojne događaje, izložbe i koncerte. Nažalost, Lalićeva ideja, kao ni drugi projekti sa sličnim konceptom u glavnom gradu BiH, nije dugo zaživjela.

Više informacija o svemu bit će poznato naknadno.