{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naklada Zoro - Konkurs za priče s bloga

F
22.2.2006. u 13:00
0
0
Naklada Zoro - Konkurs za priče s bloga
0
Naklada Zoro - Konkurs za priče s bloga
"Naklada Zoro", u saradnji s Grupom B.O.R.G., oglašava konkurs za priče s bloga (internet dnevnik), a odabrane najbolje među njima, ukoliko udovolje brojem i kvalitetom, "Naklada Zoro" namjerava objaviti u zbirci priča u vlastitoj produkciji.
U budućoj zbirci priča s bloga jednom autoru može se objaviti samo jedna priča po odabiru urednika zbirke, a učesnici u konkursu pozivaju se da prijave do tri svoje najbolje priče.

Prijavljivati se mogu samo priče objavljene na blogu (u obzir dolaze svi blog-serveri na "uzajamno razumljivim jezicima"), koje su još uvijek dostupne na blogu; i ne smiju biti dosad objavljene nigdje drugdje osim na blogu. Ukoliko su priče s bloga objavljene i negdje drugdje (u nekoj zbirci, zborniku, časopisu, novinama), ne mogu se prijaviti na konkurs.

Prijava priče na konkurs obavlja se na sljedeći način: priču prijavljuje sam autor odnosno bloger, ne primaju se prijave "trećih osoba"; čime se podrazumijeva da autor svojom voljom učestvuje u konkursu.

Autor priče treba uredniku zbirke mailom na adresu [email protected] poslati poruku sa subjectom "prijava na natječaj za blog pricu", te u poruci navesti naslov priče, i link na kojem se priča može pročitati odnosno skinuti.

U budućoj zbirci uz svaku priču navešće se pravo i puno ime autora, te naziv i adresa bloga na kojem je objavljena. Ukoliko autor insistira na anonimnosti odnosno na korištenju isključivo svog blogerskog imena, poštovaće se njegova želja.

Priče se ne rangiraju i ne nagrađuju, ishod svake prijave može biti jedino odbijanje ili prihvaćanje za objavljivanje u zbirci.

Svakom autoru kojemu se u zbirci objavi priča pripada jedan autorski primjerak zbirke, te pravo na kupnju određenog broja zbirki s popustom.

Priče koje se prijavljuju na ovaj konkurs ne bi smjele biti duže od pet kartica teksta (9.000 znakova uključujući i razmake), ali ako je priča dobra od ovog pravila će se i odstupati.

Informacije o konkursu objavljivat će se na portalu grupe B.O.R.G. (http://borg.cromma.com) i na blogu "Bookaleta" (http://bookaleta.blog.hr/.)

Kada je riječ o rokovima i otvaranju konkursa on je otvoren od trena čitanja pa do trenutka kad se prikupi skoro pa dovoljan broj kvalitetnih priča za zbirku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: