Nakit bh. umjetnika na izložbi ULUPUDS-a u Beogradu

Nakit bh. umjetnika na izložbi ULUPUDS-a u Beogradu
14
Klix.ba
8.6.2019. u 07:51
1
komentara
14

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Na poziv Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS), nakit bosanskohercegovačkih umjetnika Ene Mulavdić i Ebrahima Mohammadiana "Elird" bit će predstavljen na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a u regionalnoj selekciji.
Izložba će biti održana od 8 do 28. juna u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu.

"Elird" će se na izložbi u Beogradu predstaviti kolekcijom nakita pod nazivom "Portrait of Elird" (Elirdov portret) koji je na godišnjoj izložbi Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH dobio nagradu za unikatni dizajn.

"Portret Elird je umjetničko djelo, koje sadrži sedamdeset pet privjesaka nastalih u razdoblju od više od hiljadu dana samoanaliziranja i kontemplacije. Privjesci predstavljaju osobine ličnosti kroz portrete raznih izmišljenih likova. Svi ovi likovi su poput slagalice koja, kada se okupi, predstavlja osobu", rekla je magistrica dizajna Ena Mulavdić.

Nakit "Elird" je u proteklom periodu bio izložen u Muzeju dekorativne umjetnosti u Madridu, u New Yorku na Sedmici nakita (NYC Jewelry Week), Mobilia Galeriji u Cambridgeu, a njihov rad su prepoznali i vodeći svjetski časopisi među kojima su britanski Vogue, Vanity Fair, T atler, GQ i Glamour.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...