Zimski salon knjige
0

Najprodavaniji Nura Bazdulj Hubijar, Stephenie Meyer...

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zimski salon knjige u Sarajevu, koji je otvoren 14. decembra u prostoru Collegium artisticuma, zatvara se sutra u 19 sati.

Tajib Šahinpašić iz TDK Šahinpašić, koji je i organizator Salona, izjavio je za Fenu da je posjeta bila na nivou prošlogodišnje, oko 20.000 posjetilaca.

Kad je riječ o prodaji, Šahinpašić ističe da su na Salonu bolju prodaju imali bosanskohercegovački izdavači u odnosu na kolege iz Srbij, prije svega zbog činjenice da su bh. izdavači izbacili veći broj noviteta.

Što se tiče prodaje kod bh. izdavača, neki od njih ispunili su zacrtane ciljeve, dok drugi ističu da je prodaja bolja nego što se očekivalo, ali slabija nego ranijih godina.

TDK Šahinpašić ostvario je prodaju na nivou prošle godine. Na štandu ove izdavačke kuće najprodavaniji su naslovi Nure Bazdulj-Hubijar. Kad je riječ o njenim djelima, prodato je 2.000 primjeraka (računajući i biblioteke).

Na štandu IK Synopsis najprodavanija je bila stručna literatura iz oblasti ekonomije i medicine.

Na štandu Naklade Zoro ističu da su najprodaniji naslovi iz Sage Sumrak Stephenie Meyer.

Na Baybookovom štandu najprodavanije su knjige "Izgubljeni simbol" Dana Browna, Saga Sumrak, "Ljudi knjige" Geraldine Brooks, "Kako vojnik popravlja gramofon" Saše Stanišića, "Kuća imama" Kadera Abdolaha.

Na štandu IK Zalihica najprodavaniji naslovi su "O bosanskom jeziku" Midhata Riđanovića, te "Vječnik" Nedžada Ibrišimovića.