|

Najpopularniji porodični mjuzikl "Annie" 29. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo

Najpopularniji porodični mjuzikl "Annie" 29. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo
344
Klix.ba
8.6.2019. u 07:22
0
komentara
344

dijeljenja
Najpopularniji porodični mjuzikl "Annie" 29. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo
Najpopularniji porodični mjuzikl "Annie" bit će izveden u u subotu, 29. juna, u 18 i 20 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.
Ulogu hrabre djevojčice "Annie" igrat će mlada talentovana djevojčica Lamija Buturović, koja je po osnovu nedavnih audicija izabrana za ovu ulogu.

"Ovo je treća postava mladih glumaca i djece jer je mjuzikl 'Annie' prije
svega predstavlja edukativnu platformu iMTM-a za muzički teatar, a sa ova
dva igranja završavamo mjuzikl Annie i naredne godine imamo u planu
raditi nešto novo", kazala je Alma Ferović Fazlić, rediteljica mjuzikla i direktorica iMTM-a.

Osim Lamije Buturović glavne uloge u dva predstojeća igranja tumačit
će novih 12 mladih glumaca, polaznika škole glume iMTM-a, među kojima su
Hatidza Ćorić, Faris Buturović, Hajdar Lizde, Lajla Hasanović, Aiša
Pelidija, Ana Maria Vasiljević, Hana Mehić, Ali Švrakić, Natanijel
Latal, Iman Nur Smailbegović i Asja Adžović.Pored dječije glumačke podjele, originalnoj postavi glumaca uz Melisu Hajrulahović Tomić, Irmu Alimanović Alihodžić, Jasmina Bašića, Maka Čengića, Samru Mlinar Mandić, Adnana Kukuruzovića, Irmu Mulić, Šahzu Dinu Pelenda, Saru Vojičić i Hanu Zrno, ove godine pridružuju se i mladi glumci Faris Pinjo u ulozi policajca i Anja Kraljević u ulozi Lily, a muzički bend uz Dinka Šimunovića basistu i trubača Aleksandra Arsića čine i Nenad Tešić dirigent i pijanista kao i bubnjar Jasmin Avdagić.

U mjuziklu "Annie" učestvuju i najmlađe članice iMTM škole baleta za predškolski uzrast kao i članice udruženja Kurser Sarajevo, čime ukupna postava broji više od 50 aktera na sceni.

U saradnji sa McCann Sarajevo, Narodnim pozorištem i Udruženjem "Kurser", mjuzikl ”Annie”, kao prva profesionalna produkcija mjuzikla sa djecom u glavnim ulogama, premijerno je izvedena 3. i 4. juna 2016. godine. Reprizna izvođenja usliejdila su 2016., 2017. i 2018. godine.

Kao i proteklih godina iMTM nastavlja humanu misiju prikupljanja novčanih sredstava za Centar za djecu bez roditeljskog staranja Duga iz Kulen Vakufa, od prodaje knjiga koje centar producira "Bajka o mjesecu" na tri jezika, ilustrovanu od Tarik Berber a koje će biti dostupne u prodaji na oba igranja.

Mjuzikl "Annie" je američki mjuzikl za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan a premijerno je prikazan na Broadwayu 1977. godine. Temeljio se na popularnom stripu Little Orphan Annie Harolda Graya. Naslovna protagonistica je 11-godišnjakinja koja bježi iz sirotišta u potrazi za roditeljima, a ubrzo pronalazi utočište kod milijardera Olivera Warbucksa.

Rezervacije karata po cijenama od 10, 15 i 20 KM se mogu izvršiti na broj telefona 033 221 682 ili na blagajni NPS- svaki dan od 9 do 11:30 sati i 15:30 do 19:30 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.