Kultura
0

Najnoviji roman Stephena Kinga izlazi u novembru

FENA
Stephen King
Stephen King
Najnoviji roman američkoga pisca Stephena Kinga "Revival" bit će objavljen 11. novembra, a u njemu se slavni majstor horora bavi Bogom, vragom i demonima.

Pisac ga je najavio na svojoj službenoj web-stranici stephenking.com navodeći kako je riječ o djelu u kojemu se isprepliću sudbine mladića i njegova susjeda svećenika i njihovih "demona" s kojima se obojica moraju suočiti.

"Prije pola stoljeća u gradiću u Novoj Engleskoj dječak se igrao figuricama vojnika kada je na njega pala sjena. Jamie Morton podigne glavu i ugleda dojmljiva muškarca, novog svećenika. Charles Jacobs i njegova prekrasna žena, iz korijena će promijeniti lokalnu crkvu...", stoji u najavi romana na Kingovoj stranici.

Kada tragedija pogodi svećenikovu porodicu, harizmatični propovjednik odriče se Boga i odlazi prognan iz grada. S druge strane, dječak odrasta progonjen vlastitim demonima, napušta dom da bi dvadesetak godina poslije ponovno sreo Charlesa Jacobsa. Dvojica muškaraca sklapaju savez koji ni sam vrag ne bi smislio, a Jamie otkriva da riječ "revival" (oživljavanje) skriva mnoga značenja.

Roman bi trebao biti objavljen istovremeno u Velikoj Britaniji i SAD-u, a autor je za 3. juna već prije najavio novi kriminalistički roman "Mr. Mercedes".

Šezdesetogodišnji King dosad je napisao više od pedeset romana po kojima je snimljeno desetak filmova, među kojima su "Carrie", "Isijavanje", "Groblje kućnih ljubimaca", "Misery", "Iskupljenje u Shawshanku" i "Zelena milja".

Njegove su knjige prodane u više od 350 miliona primjeraka u svijetu.