{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmlađi bh. reditelj Kenan Musić član žirija festivala u Dohi

F
FENA
4.11.2013. u 21:27
488
17
Najmlađi bh. reditelj Kenan Musić član žirija festivala u Dohi
488
Najmlađi bh. reditelj Kenan Musić član žirija festivala u Dohi
Kenan Musić
Kenan Musić, najmlađi bh. reditelj koji iza sebe već ima dva dugometražna filma, od 25. do 30.novembra boravit će u Dohi, Katar, zajedno sa još dva člana delegacije koju šalje Sarajevo Film Festival.
Musić putuje u Dohu u svojstvu člana žirija omladinskog filmskog festivala "Ajyal 2013".

Musić će zajedno sa Nađom Muhić, koja je stalni član njegove filmske ekipe, i ostalim članovima žirija koji dolaze iz čitavog svijeta odlučivati koji je film najbolji na prvom izdanju Ajyal Film Festivala, koji organizuje Doha Film Institut.

Na put sa Kenanom i Nađom ide i Nejra Kozarić u svojstvu predstavnika Sarajevo Film Festivala.

Inače, Musić je prije 20 dana okončao snimanje svog dugometražnog filma "Politika i drugi zločini", koji se trenutno nalazi u montaži.

Put u Dohu i saradnja Kenana i Sarajevo Film Festivala rezultat je velike Musićeve angažovanosti na području filmske umjetnosti ali u isto vrijeme i rezultat velike angažovanosti SFF-a i ključnih ljudi ove institucije koji podržavaju Musića i njegove projekte.

Musić je do sada bio aktivan na mnogo filmskih projekata: kao organizator Školskog Film Festivala Sarajevo, predavač/vođa filmske radionice na SFF-u, član žirija u okviru Dječijeg programa na SFF-u, učesnik RLV film festivala u Francuskoj.

Musić je režirao i dva kratkometražna filma, dvije predstave te organizovao nekoliko umjetničkih manifestacija koje edukuju i afirmišu mlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: