Zaleđeno Kraljevstvo
62

Najgledaniji dječiji mjuzikl ponovo u Pozorištu mladih Sarajevo

Klix.ba
Nakon što su karte za premijeru i prve reprize rasprodane u roku od 48 sati, svi ljubitelji dječijeg mjuzikla "Zaleđeno Kraljevstvo" ponovo će ga moći pogledati u Pozorištu mladih Sarajevo.

"Magija koju su djeca kao glavni akteri ovog mjuzikla u dobi od pet do 15 godina donijela na scenu Pozorišta mladih Sarajevo otopila je i one najveće kritičare. Svjetlosni 3D efekti, rotirajuća scenografija, raskošni kostimi - samo je mali dio onoga što očekuje gledatelje na putu kroz Zaleđeno Kraljevstvo", kažu organizatori.

Mjuzikl možete pogledati 30. marta u 18 i 19:30 sati, te 31. marta u 18 sati.

Zavirite u Kraljevstvo Arendelle, osjetite pravu zimsku čaroliju, ali i uvjerite se da prava i iskrena ljubav otapa sve, pa i zaleđeno srce. U mjuziklu učestvuje više od četrdeset, talentovanih, polaznika Basics škole, što je do sada najveći broj polaznika uključenih u realizaciju ovakvih projekata. Svi oni oživljavaju likove Else, Olaffa, Kristoffa, Anne, Hansa i drugih djeci dragih animiranih junaka, jer je ovaj mjuzikl rađen prema uzoru na popularno Disneyjevo animirano filmsko ostvarenje originalnog naslova "Frozen".

"Često nas pitaju kako smo uspjeli u samo godinu dana napraviti dva najgledanija mjuzikla u BiH. Formula za uspjeh postoji - stavite svoje privatne želje, namjere i zaradu u zadnji plan i radite iskreno, profesionalno i neka djeca uvijek budu u prvom planu. Upravo način na koji naši profesori i stručni saradnici rade sa djecom je drugačiji kao i pristup projektima poput ovoga. Dugo smo gledali i istraživali druge slične projekte i škole te smo htjeli napraviti bolji i razvijeniji sistem i dokazati da se može puno bolje. Zato danas imamo najuspješnije projekte i najuspješniju privatnu muzičku školi u BiH", kazao je producent mjuzikla Dalibor Perković.

U glavnim ulogama našli su se mladi glumci od 12 do 15 godina koje predvode Hana Guska, Ana Jovančić, Haris Begović, Una Bjelica i Aleksandra Cinco zajedno sa ostalih četrdeset polaznika Basics škole.

Vokalni supervizor na projektu je profesorica pjevanja Jelena Radović, dok je za scenski pokret zadužena balerina Iman Fagin. Glumačke elemente mjuzikla učenicisu učili sa profesoricom, bh. glumicom Stašom Dukić, koja uz Đorđa Jovančića potpisuje i režiju mjuzikla.

Produkciju mjuzikla potpisuje Muzički atelje u Bosni i Hercegovini i Muzičko - obrazovni sistem "Basics škola", u koprodukciji sa Pozorištem mladih Sarajevo.