{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najčitanija knjiga 'Kako pobijediti kladionicu?'

S
3.7.2009. u 08:10
0
11
Najčitanija knjiga 'Kako pobijediti kladionicu?'
0
Najčitanija knjiga 'Kako pobijediti kladionicu?'
Uzimajući u obzir ekonomsku krizu u kojoj se nalazi naša zemlja, Bosanci i Hercegovci vjerovatno bi najmanji dio svojih primanja odvojili za kupovinu knjiga. Ipak postoje i oni kojima nije žao dati novac za nabavku literature, a rezultati prodaje online knjižare Knjiga.ba ukazuju na zanimljiv podatak - trenutno najprodavanija knjiga u BiH je "Kako pobijediti kladionicu?“
Zbir stručnih savjeta na kojem su radila dva britanska i pet autora sa prostora bivše Jugoslavije najprodavanija je knjiga svih vremena u Crnoj Gori, a za samo tri dana nakon puštanja u prodaju zabilježila je rekordnu potražnju, te dobila epitet hita. Takozvana "knjiga od milion eura" prodaje se u 20 zemalja na tri kontinenta.

"Kako pobijediti kladionicu?" djelo je koje otkriva tajne sportskog klađenja i način funkcionisanja kladioničarske industrije u svijetu i kod nas. U opisu knjige navedeno je da nudi odgovore na pitanja: zašto su sportske kladionice postale moderni fenomen trećeg milenijuma? Kako funkcionišu i koliko zarađuju kladionice? Koje su njihove slabe tačke? Šta su koeficijenti, ko ih izrađuje i šta oni u stvari predstavljaju? Šta je zakon velikih brojeva, kako ga kladionice koriste i kako ga možete preokrenuti u svoju korist? Kome je i zbog čega zabranjeno klađenje? i druga, a njenim pojavljivanjem na tržištu porasla je bojazan da bi kladioničari zaista mogli proniknuti u "tajni svijet" zarade putem klađenja.

Osim ovog djela, odlično se prodaje i vampirski roman "Praskozorje" koji predstavlja trijumfalni nastavak serijala "Sumrak" Stephenie Meyer, a bh. dame i gospoda nerijetko naručuju i jeftini "Mali bosanski kuvar" Stevana Krsteca Starčinskog u kojem se nalazi blizu 150 recepata.

Spisak deset najprodavanijih knjiga online knjižare Knjiga.ba:

1. "Kako pobijediti kladionicu?“, Maximillian
2. "Praskozorje“, Stephenie Meyer
3. "Mali bosanski kuhar“, Stevan Krstec Starčinski
4. "Mladi mjesec“, Stephenie Meyer
5. "Sumrak“, Stephenie Meyer
6. "Anđeli i demoni“, Den Braun
7. "Bore oko očiju - Dnevnik bosanskog vojnika“, Saudin Bećirević
8. "Dragulj Medine“, Sherry Jones
9. "Koliba“, William P. Young
10."Mir i kazna“, Florence Hartmann

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: