Kultura
0

Najbolji brazilski filmovi u kinu Meeting Point

Klix.ba
U prepunom kinu Meeting Point u četvrtak uveče otvoreni su 2. dani brazilskog filma. Ciklus izuzetnih filmskih ostvarenja brazilske kinematografije već prvog dana izazvao je veliko interesovanje sarajevske publike. U kinu Meeting Point tražilo se mjesto više na prvoj projekciji ciklusa - "Estomago: Gastronomska priča" (2007.).

Dane brazilskog filma otvorili su ambasador Brazila u BiH Nj. E. José Augusto Lindgren Alves i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Filmovi se prikazuju u večernjem terminu od 20.15 sati, sa izuzetkom za dva dana, zbog praćenja utakmica fudbalske reperezentacije BiH. Tako će u petak 11. oktobra i u utorak 15. oktobra za filmove iz programa Dana brazilskog filma, osim u redovnih u 20.15 sati, biti organizovane i dodatne projekcije u 18.15 sati.

U okviru programa 2. dana brazilskog filma publika će u narednim danima imati priliku da pogleda filmove: "Iza sunca" (2001.), "Kuća od pijeska" (2005.), "Sjećanja jednog miksera" (2010.), KLOVN (2011.), "Tuđa zemlja" (1996.) i "Xango iz ulice Naker" (1999.).

Dani brazilskog filma održavaju se u organizaciji Ambasade Brazila u Sarajevu i Obala Art Centra.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Više informacija možete pronaći i na oficijelnoj web stranici kina Meeting Point.