Od 9. do 13. septembra
28

Najavljen 8. Juventafest, festival teatra koji ulijeva nadu mladima

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventafest ove godine održat će se od 9. do 13. septembra. Tim povodom u Centru za mlade Općine Centar Sarajevo danas je održana press konferencija na kojoj je glavnu riječ imala direktorica Juventafesta Jasna Diklić.

"Veliko nam je zadovoljstvo da ćemo ipak održati Juventafest, naravno pod novim okolnostima i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Činjenica da smo uspjeli da organizujemo festival uprkos svemu znači mnogo i meni i mom timu. Ovo je jedinstven festival u BiH, ali i regionu jer je ovo isključivo festival srednjoškolaca", kazala je Diklić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Zadovoljstvo zbog održavanja festivala nije krio ni direktor Centra za mlade, bh. glumac Armin Omerović.

"Drago mi je da je ovo prvi, da kažem tako, pandemijski festival, s obzirom da smo zbog koronavirusa sve ranije događaje morali odgoditi. Izuzetno sam sretan i zahvalan zbog saradnje s Jasnom Diklić i Juventafestom", kazao je Omerović.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

U vremenu kada su očekivanja mladih svedena na minimum, pozorišni festival Juventafest ulijeva nadu da njihov glas, promišljanje društvene realnosti, njihova ljubav i kulturni izričaj ipak može daleko da se čuje. Internacionalni festival srednjoškolskog teatra je selektovao pet izuzetnih predstava iz BiH i regiona, a već tradicionalno učesnicima festivala bit će pružena prilika za kreativni razvoj kroz niz radionica.