{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najava programa Sarajevske zime za subotu

F
23.2.2007. u 16:02
0
0
Najava programa Sarajevske zime za subotu
0
Najava programa Sarajevske zime za subotu
Na programu Festivala "Sarajevska zima" sutra je gostovaanje Dječijeg pozorišta iz Subotice i koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo.
Dječije pozorište Subotica predstavit će se djelom W. A. Mozarta: „Bastijen i Bastijena" reditelja Predraga Štrbaca. U predstaavi učestvuju: Branko Lukač, Neda Miljković, Svetlana Abramović, Marta S. Aroksalaši, Danka Balać...

„Tako to uvijek počinje: ni iz čega" - ovom replikom iz komada „Bastijen i Bastijena" može se definirati i priča koju na sceni pričamo. Priča o traganju za ljubavlju, njenom suštinom i spoljnim oblicima. Priča o izgubljenom ili napuštenom raju, koji ostavljamo za sobom, tražeći nešto novo i drugačije, otkrivajući da je ljubav mnogo više ili mnogo drugačije od onoga što mislimo da jeste. Čak i kada imamo pravu i iskrenu ljubav može nam se desiti da je ne prepoznamo, da je zamijenimo s navikom i dosadom. I baš je tu mjesto gdje naša pozorišna priča počinje. Jer od tog mjesta počinje drama, put unutar sebe koji vodi do spoznaje ljubavi, onoga što ljubav nosi i daje. Naravno ako smo to spremni da prihvatimo.

Predstava će biti igrana u Domu policije u 12.00 sati.

Koncert studenata Muzičke akademije bit će držan u Bošnjačkom institutu u 20.00 sati.

Na koncertu nastupit će mladi umjetnici, studenti instrumentalnih odsjeka i odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije u Sarajevu:
Alen Abdagić, bariton; Azra Ramić, klarinet; Maja Mahmutović, klarinet; Azra Dučić, violina; Adnan Buljušmić, violina; Marina Drmić, violina; Sabrina Smaka, flauta; Jasenka Ferizović, flauta; Igor Mijatović, gitara; Nenad Tešić, klavir; Negra Čičić, klavir; Darko Dujmušić, klavir; Boris Mandušić, klavir; Milan Lucić, klavir; Dijana Hujić, harfa; Ivana Peranić, violončelo; Miran Zrimšek, violončelo

Na programu su djela: F. Mendelssohn, F. Chopin, H.Wieniawsky, G. Faure, J.Brahms, D. Šostaković, F. Schubert, W.A. Mozart, M. Reger, S. Rahmaninov, J. Iber, S. Prokofjev, C. Domeniconi, C.Salcedo.

Ulaz na koncert je 10 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: