Nabavite ulaznice
0

Nagrađivana komedija "Ritina škola" dolazi na ovogodišnji Festival komedije ''Smijeh je lijek''

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Predstava "Ritina škola", rađena u produkciji kazališta Planet Art iz Zagreba, dolazi na 27. Festival komedije "Smijeh je lijek" 24. aprila u 20 sati.

''Ritina škola'' jedna je od najizvođenijih savremenih komedija u svijetu, a u produkciji Kazališta Planet Art adaptirana je za Hrvatsku.

Svoj uspjeh okrunila je 2021. godine osvojivši Grand Prix – Veliku Lisku za najbolju komediju u regiji na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru.

U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji pratimo inteligentnu i britku frizerku Ritu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.

Na njemu nailazi na profesora Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavačke ne samo cijelu historiju književnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

Festival će se realizirati od 22. do 27. aprila na adresi Jelića 1 uz podršku Općine Centar Sarajevo, kao generalnog pokrovitelja, i dugogodišnjih partnera. Organizator festivala je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 15 KM su u prodaji putem portala kupikartu.ba