{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrade za dizajn i rad s djecom

F
17.10.2009. u 17:04
0
0
Nagrade za dizajn i rad s djecom
0
Nagrade za dizajn i rad s djecom
Foto: Ilustracija
U Briselu je nedavno održana svečanost uručenja nagrada za djela kojima se populariše ekologija ali i rad s djecom s posebnim potrebama.
Među nagrađenima našle su se kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine akademska dizajnerica Alma Hrasnica za idejno rješenje ekološke kampanje "Očisti" i novinarka Dunja Jelovac kao predsjednica osnivačke skupštine Udruženja "Green art" nagrađena je za provođenje te kampanje kroz humanitarni rad sa djecom s posebnim potrebama

Ceremonija uručenja nagrade upriličena je u elitnoj galeriji "Square Brussels meeting centre", a laureati su stigli iz Japana, Engleske, Njemačke, Austrije.

- Udruženje "Green art" u okviru ekološke kampanje "Očisti" realizovalo je visemjesečnu eko-slikarsku radionicu sa djecom štićenicima zavoda "Vladimir Nazor" Sarajevo.

Dan traje 24 sata i čovjek uvijek nađe vremena za ono što voli", to je moj stav prema silnim obevezama koje imam prije svega kao urednik obrazovnog programa Federalnog radija, pro bono pravnik u NVO "Roda" Sarajevo, jedan od osnivača ekološko-umjetničkog udruženja "Green art".

Djecu s posebnim potrebama i prirodu doživljavam kao integralni dio svijeta u kojem živim i ujedno kao najranjiviji i od tog istog svijeta najpovrjeđivaniji njegov dio. Zato sam radionice slikarstva u školi Vladimir Nazor shvatila ne kao svoj angažman već kao nagradu koju ta djece meni daju prihvatajući me.

Nagrada koja nam je uručena u Briselu potvrda je značaja ovakvih akcija, nažalost i ovaj put dolazi iz EU a ne iz moje voljene BiH", rekla je za Fenu povodom ovog prizananja Dunja Jelovac.

Nagradu je sponzorirao prozvođč papira, firma Sappi iz Belgije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: