{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrade za dizajn i rad s djecom

F
17.10.2009. u 17:04
0
0
Nagrade za dizajn i rad s djecom
0
Nagrade za dizajn i rad s djecom
Foto: Ilustracija
U Briselu je nedavno održana svečanost uručenja nagrada za djela kojima se populariše ekologija ali i rad s djecom s posebnim potrebama.
Među nagrađenima našle su se kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine akademska dizajnerica Alma Hrasnica za idejno rješenje ekološke kampanje "Očisti" i novinarka Dunja Jelovac kao predsjednica osnivačke skupštine Udruženja "Green art" nagrađena je za provođenje te kampanje kroz humanitarni rad sa djecom s posebnim potrebama

Ceremonija uručenja nagrade upriličena je u elitnoj galeriji "Square Brussels meeting centre", a laureati su stigli iz Japana, Engleske, Njemačke, Austrije.

- Udruženje "Green art" u okviru ekološke kampanje "Očisti" realizovalo je visemjesečnu eko-slikarsku radionicu sa djecom štićenicima zavoda "Vladimir Nazor" Sarajevo.

Dan traje 24 sata i čovjek uvijek nađe vremena za ono što voli", to je moj stav prema silnim obevezama koje imam prije svega kao urednik obrazovnog programa Federalnog radija, pro bono pravnik u NVO "Roda" Sarajevo, jedan od osnivača ekološko-umjetničkog udruženja "Green art".

Djecu s posebnim potrebama i prirodu doživljavam kao integralni dio svijeta u kojem živim i ujedno kao najranjiviji i od tog istog svijeta najpovrjeđivaniji njegov dio. Zato sam radionice slikarstva u školi Vladimir Nazor shvatila ne kao svoj angažman već kao nagradu koju ta djece meni daju prihvatajući me.

Nagrada koja nam je uručena u Briselu potvrda je značaja ovakvih akcija, nažalost i ovaj put dolazi iz EU a ne iz moje voljene BiH", rekla je za Fenu povodom ovog prizananja Dunja Jelovac.

Nagradu je sponzorirao prozvođč papira, firma Sappi iz Belgije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: