{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrada bh. pjesniku u Novom Pazaru

F
FENA
26.5.2008. u 11:18
0
0
Nagrada bh. pjesniku u Novom Pazaru
0
Nagrada bh. pjesniku u Novom Pazaru
Dobitnik nagrade za najbolju objavljenu knjigu poezije na Novopazarskim danima poezije je bosanskohercehovački pisac Mehmed Đedović za knjigu "Svjetlo lampe".
U pitanju je književna nagrada za koju su se takmičili autori poetskih djela napisanih na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku.

Pristigle knjige ocjenjivao je stručni žiri koga su sačinjavali: Ljiljana Pešikan Ljuštanović iz Novog Sada, Asmir Kujović iz Sarajeva i Nadija Rebronja iz Novog Pazara.

Nagrada je jedna i nedjeljiva, a dodjeljuje se u okviru književne manifestacije Novopazarski dani poezije za 2007/2008. godinu.

Gosti ovogodišnje manifestacije bili su Faruk Šehić, Sarajevo, Rasim Ćelahmetović, Priboj, Dejan Aleksić, Kraljevo, Milan Orlić, Pančevo, Asmir Kujović, Sarajevo, Miloš Milišić, Kraljevo, Vladimir Kopicl, Novi Sad, Damir Uzunović, Sarajevo, Živorad Nedjeljković, Kraljevo, Fatima – Pelesić Muminović, Sarajevo, Nadija Rebronja, Novi Pazar, Enes Dadarević, Novi Pazar.

Žiri je jednoglasno donio odluku o dodjeli nagrade najboljoj knjizi poezije u prošloj godini, a nagrada je uručena u prostorijama Narodne biblioteke "Dositej Obradović“ u Novom Pazaru.

Nagradu čine plaketa i novčana sredstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: