{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na ulicama Sarajeva snimljen još jedan film učesnika STC-a

31.10.2013. u 14:21
0
2
Na ulicama Sarajeva snimljen još jedan film učesnika STC-a
0
U ranim jutarnjim satima u četvrtak, 31. oktobra, završeno je snimanje kratkog filma "Turista", reditelja Ariela Shabana, koji je rađen u okviru projekta Sarajevo grad filma.
Snimanje je trajalo tri dana, a odvijalo se isključivo u noćnim satima na ulicama Sarajeva. Glumci Armin Omerović iz BiH i Michel Diercks iz Njemačke, "ispričali" su Shabanovu priču o kulturnim razlikama, gostoprimstvu u smislu našeg ponosa i identiteta, te o tome kako ostatak svijeta doživljava ljude sa Balkana, ali i kako svi mi danas doživljavamo autsajdere uopšte.

Reditelj Ariel Shaban sa Kosova, učesnik je Sarajevo Talent Campusa 2011. i Berlinale Talent Campusa 2012., a njegov film TURISTA dio je internacionalnog omnibusa "Remember me Berlin", čiji kreativni tim sačinjavaju mladi filmski stvaraoci koji su bili učesnici Berlinale Talent Campusa 2012.

"Remember me Berlin" je nezavisni dugometražni projekat koji će se, osim filma "Tursita" sastojati od još šest kratkih igranih filmova koji će se snimati u multikulturalnim metropolama Njemačke, SAD, Italije, Libana, BiH i Turske. Tema projekta je Potraga za identitetom u današnjem svijetu sa fokusom na povezivanje ljudi.

Omnibus će producirati Jelena Stupljanin, Demet Gül i Mauro Mueller uz zvaničnu podršku Berlinale Talent Campusa, projekta Sarajevo grad filma i Aosta Film Commission.

Glavni partner projekta Sarajevo grad filma je Atlantic Grupa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: