{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Na TFF-u promovisana prva poslijeratna knjiga o filmu

24.8.2012. u 16:27
0
0
Na TFF-u promovisana prva poslijeratna knjiga o filmu
0
Na TFF-u promovisana prva poslijeratna knjiga o filmu
U okviru događaja 1. Tuzla Film Festivala održana je promocija knjige prof. Nedžada Ibrahimovića "Bosanske filmske naracije, dokumenti o raspadu".
Promotori knjige bili su Goran Dujaković, direktor Međunarodnog animiranog filma Banja Luka, Predrag Solomun, prodekan za nastavu Akademije umjetnosti Banja Luka, a moderator novinar i publicista Mehmed Pargan.

"Bosanske filmske naracije, dokumenti o raspadu" je prva poslijeratna knjiga o BH filmu, a prema riječima Gorana Dujakovića siromašnu bosanskohercegovačku filmsku publicistiku koja prati kvantitativno neveliku, ali nagradama bogatu kinematografiju, obogatila je knjiga Nedžada Ibrahimovića kao zbir kritičko-teorijskih tektova.

"Zbirka tekstova 'Bosanske filmske naracije, dokumenti o raspadu' apsolvira na jednom mjestu filmske domete i potencijal savremenog bosanskohercegovačkog filma, ponekad i polemički sintetizuju teoriju i kritiku sa jasnim ciljem – da se za budućnost na jednom mjestu ostavi reprezentativan filmski presjek, sa najvećim umjetničkim dometima dugometražnog filma. U tom smislu, ova knjiga je vrijedan dokument, svjedočanstvo o jednoj mladoj kinematografiji u kreativnom uzletu, sa svim njenim manama i vrlinama", objasnio je Dujaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: