{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na sceni SARTR-a adaptacija kratke priče Jean-Paul Sartrea

F
26.11.2013. u 11:13
0
1
Na sceni SARTR-a adaptacija kratke priče Jean-Paul Sartrea
0
Na sceni SARTR-a adaptacija kratke priče Jean-Paul Sartrea
U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) u subotu, 30. novembra, bit će premijerno izvedena predstava "Zid" u režiji Zulfikara Filandre.
Predstava "Zid" realizirana je u okviru programa Teatarska opservatorija, programa posvećenog studentima Akademije scenskih umjetnosti, a režiju potpisuje student III godine Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Zulfikar Filandra.

Predstava "Zid", adaptacija istoimene kratke priče velikog francuskog filozofa Jean-Paul Sartrea, je, izvorno, Zulfikarov ispit II godine režije, realiziran na ASU u klasi prof. Pjera Žalice.

Ovo je prvi put u posljednjih 20 godina da Sartreov "Zid" ima svoju premijeru na repertoaru jednog sarajevskog pozorišta, nakon "Zida" Dine Mustafića u Kamernom teatru 55 iz 1993. godine. Predstava će na sceni Sarajevskog ratnog teatra igrati i 01. i 02. decembra 2013.

U predstavi igraju: Adnan Goro, Sabit Sejdinović, Muhamed Hadžović, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić.

Ova predstava je realizirana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Artističkog laboratorija/ ART LAB-a, a njenu realizaciju su podržali Centar Andre Malraux i izdavačka kuća Dobra knjiga.

Na press konferenciji u četvrtak, 28. novembra 2013. s početkom u 11 sati, u prostoru Sarajevskog ratnog teatra povodom premijere predstave "Zid", prisutnim će se obratiti reditelj predstave Zulfikar Filandra, direktor Sarajevskog ratnog teatra Nihad Kreševljaković, glumci, te producentica predstave Latifa Imamović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: