{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na sceni Kamernog teatra 55 1. i 2. aprila nova hit predstava "Teferič"

1.4.2015. u 12:17
0
1
Na sceni Kamernog teatra 55 1. i 2. aprila nova hit predstava "Teferič"
0
Na sceni Kamernog teatra 55 1. i 2. aprila nova hit predstava "Teferič"
U sklopu proslave 60 godina od osnivanja Kamernog teatra 55, 7. marta je u Galeriji "Gabrijel" otvorena izložba posvećena 100-godišnjici rođenja utemeljitelja Teatra Jurislava Korenića, priređena u saradnji sa Muzejom književnosti.
U sklopu proslave godišnjice, premijerno je izvedena i predstava "Teferič", kojom je obilježeno i 90 godina od rođenja Derviša Sušića.

Predstavu je po tekstu Derviša Sušića režirao Aleš Kurt, a u predstavi igraju Mirsad Tuka, Muhamed Hadžović, Aida Bukva, Dragan Jovičić, Amar Selimović, Radojica Čolović, Sabina Bambur, Boris Ler, Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović i Vanesa Glođo.

"Teferič je komedija koja se vrlo vješto, i bez dlake na jeziku, razračunava sa vlašću. Na svim nivoima. Nije važno to što je vremenski smještena u doba turske vladavine na ovim prostorima. Još manje je važno što su glavni likovi seljani nekog malog i beznačajnog sela. Ono što ovaj tekst čini bezvremenim je upravo to što on savršeno rezonira sa današnjim vremenom, sa današnjom vlašću i njenim (ne)odnosom spram svojih podanika, sa ulizivačkom sviješću potkazivača i sitnih vlastodržaca, mitom, korupcijom i nesvakidašnjim nepotizmom koji, neuništiv i vremenom nenačet, ostaje isti sad, kao i prije nekoliko stoljeća", navode iz Kamernog teatra 55.

Sudeći prema reakciji kritike i publike, Kamerni teatar 55 na repertoaru ima još jednu predstavu koja će potvrditi kontinuitet u kvalitetu izbora autora, glumaca, reditelja i ostalih saradnika.

Sarajevska publika ima priliku pogledati "Teferič" 1. i 2. aprila u 20 sati, a izložba je za posjetioce otvorena do 7. aprila 2015. g. Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033/550-475.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: