Na Sarajevskoj zimi u subotu predstava "Mali princ" BNP Zenica

F
FENA
4.2.2013. u 15:31
30
0
Na Sarajevskoj zimi u subotu predstava "Mali princ" BNP Zenica
30
Na Sarajevskoj zimi u subotu predstava "Mali princ" BNP Zenica
Na programu Sarajevske zime 2013. nastupa i Bosansko narodno pozorište Zenica (BNP) sa dvije predstave “Mali princ” koja je producirana u okviru Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica, a čiju režiju potpisuje Miroljub Mijatović.
Predstava će biti izvedena u SARTR-u 9.februara u 11 sati.

Ove godine obilježava se 70. godišnjica od prvog štampanja novele “Mali princ”, koja će biti na poseban način obilježena u okviru Specijalnog programa Sarajevske zime.

Bosansko narodno pozorište Zenica pored “Malog princa” izvest će i predstavu “Grebanje ili Kako se ubila moja baka” koju je po tekstu Tanje Šljivar režirala Selma Spahić, a koja je producirana u tekućoj, 63. sezoni, saopćeno je iz BNP-a Zenica.

Dragan Jovičić, selektor teatarskog dijela programa ovogodišnje Sarajevske zime, pored dvije zeničke predstave izabrao je još dvije bosanskohercegovačke profesionalne teatarske produkcije, predstave “Djelidba” Pozorišta Prijedor u režiji Marka Misirače i “Terorizam” Kamernog teatra 55 u režiji Dine Mustafića, koja će svoju premijenu izvedbu doživjeti 16.2.

U BNP-u Zenica su ponosni na činjenicu da će mlada sarajevska, ali i ona nešto starija publika uživati u njihovim produkcijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: