|

Na IUS-u održana izložba Behance dizajnerskih i ilustratorskih radova

Na IUS-u održana izložba Behance dizajnerskih i ilustratorskih radova
33
Klix.ba
8.5.2017. u 12:53
1
komentara
33

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U ART galeriji Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) upriličeno je otvorenje izložbe Behance dizajnerskih i ilustratorskih radova za koje su posjetioci mogli glasati uživo.
Organizacija ove izložbe je zajednički projekat Odsjeka umjetnosti IUS-a u kojem su aktivno učešće također uzeli studenti i profesori vizuelnih umjetnosti.

Šefica odsjeka umjetnosti Lejla Panjeta objasnila je da je to ideja studenta IUS-a Hasana Delića u saradnji sa višim asistentom Emirom Hambom.

"Konkretno, ideja je bila da organizujemo izložbu, te tako u Sarajevu budemo jedini ove godine koji rade na ovom velikom dizajnerskom umrežavanju, koji je ujedno značajan i na globalnom nivou", naglasila Panjeta.

Također je naznačila da ova izložba potvrđuje da je edukacija koju IUS pruža iz oblasti vizuelnih komunikacija na svjetski relevantnom nivou.

Izložbu su svojim prisustvom počastili i diskusijom obogatili bosanskohercegovački dizajneri i umjetnici, Enes Čišić te Emir i Edin Durmišević.

Tematika diskusije je uglavnom bila značaj portfolia u profesionalnom usavršavanju i kreativnom razvoju mladih umjetnika.

U razgovoru s Emirom Durmiševićem on je istakao da je ovo način promocije portfolia, u kojem studenti prezentiraju svoj rad te da je projekat ustvari spoj mladosti, iskustva i podrška studentima i dizajnerima za usavršavanje i kreativni razvoj. Naveo je da se organizacija ove izložbe čini fenomenalnom i savršena je prilika za studente da pokažu sve vrijednosti dizajnera i umjetnika.
Osim u Sarajevu, Behance izložba se ove godine održava u Banjoj Luci i Bijeljini.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...