Kultura
0

Na "Festivalu prijateljstva - Goražde 2006" učesnici iz 17 zemalja

FENA
Goražde
Goražde
Od prvog do desetog augusta Goražde će biti domaćin devete internacionalne manifestacije "Festival prijateljstva - Goražde 2006."

Ova tradicionalna i jedinstvena manifestacija u BiH, i ove godine okupit će veliki broj učesnika, umjetnika iz 17 zemalja s tri kontinenta (Evrope, Amerike, Australije) koji će prirediti sadržaje za sve ukuse i generacije.

Kako saznaje Fena, već je utvrđen i program Festivala koji će i ovoga puta obilovati brojnim događajima poput koncerata pop, rok, folk, tradicionalne, duhovne i ozbiljne muzike, pozorišnih predstava, filmskih projekcija, radionica za djecu i odrasle, likovne kolonije, promocija knjiga, maskembala, karaoka i brojnih drugih sadržaja, a prvi put na festivalu će učestvovati i kipari.

Prema već utvrđenom programu, i ove godine 31. jula bit će upriličeno pretfestivalska večer u okviru koje će se održati smotra 17 folklornih društava iz BiH, Hrvatske, Francuske i drugih zemalja, a istu noć bit će upriličena i revija tradicionalnih nošnji BiH i šire regije.

Okosnicu Festivala već po tradiciji činit će koncerti koji će se svake večeri održavati na platou Gradske dvorane, dok će se ostali sadržaji dešavati širom Goražda na otvorenom, ali i u brojnim ustanovama.