Treća večer 18. SFF-a
0

Na crvenom tepihu Bela Tarr, Nadine Labaki i ekipa filma "Šta je ljubav"

Piše: A. Dž.
Foto: A. P./Klix.ba
Bela Tarr (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Treća večer 18. Sarajevo Film Festivala bila je u znaku austrijskog ostvarenja "Šta je ljubav" koji je večeras prikazan u Narodnom pozorištu u okviru Takmičarskog programa za igrani film.

Crvenim tepihom, osim ekipe filma "Šta je ljubav", prošetali su i drugi gosti SFF-a. Bio je tu eminentni mađarski reditelj Bela Tarr, zatim članovi žirija Takmičarskog programa Frederick Boyer i Igor Martinović, umjetnički direktor Tribeca Film Festivala i direktor fotografije igranih i dokumentarnih filmova.

Rediteljica filma "Šta je ljubav" Ruth Mader nije došla na sarajevsku projekciju, pa je malu ekipu predvodila producentica Gabriele Kranzelbinder koja je kazala da je namjera autorice bila napraviti film o životima običnih ljudi.

Film prikazuje probleme koji se tiču svakog savremenog društva. Ovaj film je portret život, portret ljudi različitih životnih planova. On ispituje značenje života te kako popuniti prazninu između rođenja i smrti i značenje sreće.

Crvenim tepihom prošetala je i libanonska rediteljka i glumica Nadine Labaki čiji film "Gdje da idemo sada?" je prikazan u programu Open Air.