{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na bijenale u Italiju putuju 22 umjetnika iz BiH

F
21.5.2008. u 15:22
0
0
Na bijenale u Italiju putuju 22 umjetnika iz BiH
0
Na bijenale u Italiju putuju 22 umjetnika iz BiH
Na 13. bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana "Kairos - naše kreativne različitosti" koje će od 22. maja do 1. juna biti održano u regiji Puglia u Italiji učestvovat će i 22 umjetnika iz BiH.
Na Bijenale iz BiH putuju i voditelji workshopova Lejla Džambazov, Emina Omanović i Bojan Mustur.

Selektori umjetnika iz BiH su Aleksandra Nina Knežević, Larisa Hasanbegović, Sinan Alimanović, Dragan Jovičić, Marina Finci, Stjepan Roš, te Mirsad Bećirbašić.

U kategoriji modni dizajn na Bijenalu će se predstaviti Adnan Čorambegić s djelom "Senzacija" koje tretira odnos teksture materijala i ručno rađenog nakita.

Kategorija Arhitektura - reciklaža donosi zanimljiv rad Armine Pilav "Under Recycling" - transformacija prostora stare fabrike "Ključ".

Branka Gaćeša predstavit će se redizajnom bosanske nanule. "Bees" su samo nastavak kontinuiranog rada na istraživanju oblika bosanske nanule.

U kategoriji Arhitektura projektom multisenzorskog centra nastupit će Senka Ibrišimbegović, Nermina Zagora te Dina Šimić.

BiH će u oblasti Muzike-rock predstavljati bend Euthanasia te The Last Location.

Pokretne slike - Video predstavljat će Ervin Babić a projektom"„Appasionato" koji je sastavljen od tri videorada u formi jedne videoinstalacije.

Na Bijenale putuje i mlada pjesnikinja Emina Džaferović a u kategoriji likovne umjetnosti publici u Italiji predstavit će se Emina Kujundžić projektom "Easys", Maja Rubinić s "Neizvjesno" te Tatjana Vidojević-Babić "Ispod površine".

Projekt Adle Isanović "Travelogue" po mišljenju direktora Međunarodnog centra za mir Ibrahima Spahića treba naći svoje mjesto u delegaciji umjetnika koji putuju na Bijenale u kategoroji Cybearta, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: