{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na 51. MESS-u i radionice vrhunskih teatarskih profesionalaca

S
16.8.2011. u 13:19
0
0
Na 51. MESS-u i radionice vrhunskih teatarskih profesionalaca
0
Na 51. MESS-u i radionice vrhunskih teatarskih profesionalaca
Anna Zubrzycki
Future MESS, kao zaseban dio festivala MESS, ove godine će u okviru 51. Internacionalnog teatarskog festivala sarajevskoj publici ponuditi predstave, a poseban fokus će staviti na radionice i master-class za teatarske profesionalce i studente.
Future MESS u saradnji sa SSST (Sarajevo School of Science and Technology) poziva aplikante/ice koji su iskusni profesionalci/ke, mladi profesionalci/ke, studenti/ice završne godine dodiplomskih studija i studenti/ice postdiplomskih studija da se prijave na radionice koje će držati neki od najprominentnijih evropskih i svjetskih teatarskih stručnjaka.

Cilj radionica je spajanje gostiju i gošći koji/e se već godinama uspješno i na zanimljiv način bave glavnim sferama teatarske umjetnosti, od produkcije, preko glume i režije do dramskog pisanja i kritike sa mladim umjetnicima i umjetnicama, ali i iskusnijim profesionalcima i profesionalkama širom Evrope koji žele da prošire svoje znanje o teatru.

"Ovogodišnji predavači Future MESS radionica su Anna Zubrzycki (tehnika glasa za glumce/ice), Stefan Kaegi, dobitnik ovogodišnjeg Srebrnog lava na Internacionalnom teatarskom festivalu u Veneciji, koji će mu biti uručen u oktobru 2011. i Goran Stefanovski (za dramske pisce/spisateljice i scenariste/kinje)", najavila je Selma Spahić, selektorica Future MESS programa.

Pored ove tri radionice, za koje je otvoren poziv za prijave, Future MESS 2011 će upriličiti master class Fernanda de Itae, jednog od vodećih teatarskih kritičara Latinske Amerike.

"Želja nam je da vremenom Future MESS postane mjesto razmjene najsmjelijih teatarskih ideja i razmjene iskustava kako vrhunskih profesionalaca, tako i progresivnih mladih umjetnika i umjetnica na početku karijere", zaključila je Spahićeva.

Rok za prijave je do 15. septembra 2011. na obje e-mail adrese [email protected], [email protected] putem kojih je moguće dobiti formular i dodatne informacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: