Kultura
0

Muzika za početak promocije

Sarajevo-x.com
U petak 9. oktobra na sceni CDA koncertom trija portugalskog kontrabasiste Carlosa Bice bit će najavljen 13. Jazz Fest Sarajevo 2009 koji će se održati od 3. do 8. novembra.

Želeći na adekvatan način označiti početak promotivne kampanje ovogodišnjeg festivala, Jazz Fest je napravio iskorak i umjesto press konferencije publici će ponuditi nastup vrhunskog trija kojeg osim Bice, čine njemački gitarista Frank Moebus i američki bubnjar Jim Black.

"Učinilo nam se zgodnim da koncertom promoviramo festival koji će uslijediti. Na taj način rasterećuje se sam program festivala, publici nudimo kvalitetan koncert i što je najvažnije, umjesto priče o muzici, nudimo samu muziku", pojašnjava Edin Zubčević, direktor Jazz Festa.

Carlos Bica ovim će koncertom bh. publici predstaviti svoj projekat Azul, a 2004. godine nastupio je na 8. Jazz Festu sa glumicom Anom Brandao predstavljajući njihov zajednički projekat DIZ koji je naročita kombinacija muzike i teatra.

Koncert trija Azul organizira se u saradnji sa Misijom Portugala u Bosni i Hercegovini. Početak koncerta najavljen je za 20.00 sati, a ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni CDA, na dan koncerta od 18.00 sati. Sve informacije o programu 13. Jazz Festa mogu se naći na www.jazzfest.ba.