|

Muzičko scenski spektakl "Kosa“ na Velikoj sceni BKC-a Živinice

Muzičko scenski spektakl "Kosa“ na Velikoj sceni BKC-a Živinice
66
Klix.ba
13.5.2019. u 11:15
2
komentara
66

dijeljenja
Muzičko scenski spektakl "Kosa“ na Velikoj sceni BKC-a Živinice
Mjuzikl „Kosa“ biće odigran u četvrtak u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice. Mjuzikl je nastao kao plod saradnje umjetnika iz naše zemlje, Crne Gore, Srbije i Turske.
Grupa mladih umjetnika iz Tuzle okupljena oko akustikuma-muzičke omladine BiH, pokrenula je kulturno-društveni pokret pod nazivom kultuRevolucija. Riječ je o inicijativi koja ima za cilj stvaranje prostora za umjetnički izražaj, na jednom mjestu okupljajući mlade umjetnike iz BiH, zemalja bivše Jugoslavije i šire.

Prema riječima jednog od aktera mjuzikla, Vedrana Savića, projekat kultuRevolucija, nošen je pozitivnom energijom stvorenom reakcijama publike i učesnika, čime mjuzikl "Kosa“ dobija nove prilike za širenje ideje solidarnosti, ljubavi i mira.”Cilj projekta jeste umrežavanje ljudi koji se bave umjetnošću, kulturom i obrazovanjem, a misija stvaranje boljih uslova za kulturu i život unutar zajednice u kojoj kultuRevolucija djeluje. Bitno je naglasiti da je ovo projekat koji ima potencijal da bude prepoznatljiv kao umjetnički i kritički izraz društvene zbilje, kako za Tuzlu i okolinu, tako i izvan granica Bosne i Hercegovine”, rekao je Vedran Savić.U mjuziklu "Kosa" učestvuju:Feđa Zahirović, Nejla Žunić, Marko Mirković, Amina Halilčević, Marija Novaković, Ermin Avdić, Denis Bajrektarević, Jasmina Ibrahimović, Irina Hajdukov, Azra Šišić, Sadika Kahrimanović, Tarik Rešidbegović, Ana Milosavljević, Barış Basut, Semir Hasić, Šejla Hurić, Adin Bešlagić, Husnija Ćoralić, Dino Hukić, Mak Redžić, Vedran Savić i Eldar Zubčević.

Cijena ulaznice je 5 KM, a mogu se kupiti u BKC-u i Caffe baru Živinca na gradskom bulevaru "Nesib Malkić“.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...