200 učesnika na sceni
19

Muzičko-scenski spektakl "Carmina Burana" večeras pred sarajevskom publikom

A. P.
Izvrsni umjetnici iz Srbije, Rusije, Portugala, Turske, Sjeverne Makedonije i BiH okupit će se na sceni dvorane "Mirza Delibašić" 30. novembra i od 20 sati publici predstaviti monumentalno djelo "Carmina Burana".
Ovaj muzičko-scenski spektakl pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića okupit će više od 200 učesnika simfonijskog orkestra, hora, solista, baletnog ansambla i dječijeg hora mališana iz sedam bh. gradova.

Jedno od najpopularnijih djela klasične muzike, nastalo po antalogijskoj kantati Carla Orffa, pred sarajevskom publikom izvest će solisti Dean Stoev (tenor), Nada Talevska (sopran) i Andrea Zaupa (bariton).

Organizatori ovog velikog muzičkog događaja su Fondacija za kulturu i obrazovanje "Amadeus" i maestro Emir Nuhanović, te direktor Državne opere i Baleta Sjeverne Makedonije, profesor Vasko Ristov.

Realizacija i postavka čuvene opere okupila je izvrsne umjetnike - scenograf je Miodrag Tabački iz Srbije, koreografiju i libreto potpisuje znameniti Can Arslan iz Turske, baletni kostimograf je Gizem Betil iz Turske, operni kostimograf je Elena Doncheva iz Sjeverna Makedonije, odakle dolazi i režiser Dejan Proshev.

Ulaznice po cijeni od 20, 30, 40, 50, 60, 70 i 100 KM mogu se kupiti na kupikartu.ba.

Svi korisnici Visa kartica će od sada moći uživati u odabranim događajima iz svijeta umjetnosti, muzike i sporta koji se nalaze u ponudi visa.kupikartu.ba, i to uz 15% popusta za online plaćanje.

Iskoristite sjajnu ponudu od 15% popusta za plaćanja Visa karticama na visa.kupikartu.ba i zauzmite svoja mjesta na aktuelnim događajima u vašem gradu!