Spoj opere i baleta
475

Muzičko-scenski spektakl "Carmina Burana" najavljen za oktobar u Skenderiji

E.S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U sarajevskom Domu mladih danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavijena "Carmina Burana" ansambla Državne Opere i Baleta iz Republike Sjeverne Makedonije, koja će se održati 18. oktobra u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji.

Organizatori Fondacija za kulturu i obrazovanje "Amadeus" i maestro Emir Nuhanović, te Vasko Ristov, direktor Državne Opere i Baleta Sjeverne Makedonije, najavili su muzičko-scenski spektakl "Carmina Burana" u kojem će učestvovati više od 200 umjetnika, orkestra, baleta, opernih i baletnih solista iz Sjeverne Makedonije, BiH, Turske, Portugala, Rusije, Srbije.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Realizacija i postavka ovog spektakla okupila je izvrsne umjetnike među kojima su Miodrag Tabački iz Srbije, Can Arslan iz Turske, Gizem Betil iz Turske, Elena Doncheva iz Republike Sjeverne Makedonije, Dejan Proshev iz Republike Sjeverne Makedonije.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Uz goste Nacionalne Opere i Baleta Republike Sjeverne Makedonije nastupit će i bosansko- hercegovački umjetnici i dječiji horovi, a sve pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića.