{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzički performans za sjećanje na srebreničku tragediju

F
7.7.2010. u 19:29
0
2
Muzički performans za sjećanje na srebreničku tragediju
0
Muzički performans za sjećanje na srebreničku tragediju
Slobodni umjetnik i autor muzičke podloge brojnih teatarskih ostvarenja Ivan Vrhunc Čapa nastupit će u petak u Gradskoj galeriji Collegium artisticum uz instrument sitar.
U saopćenju za javnost navodi se da će taj jednosatni nastup biti upriličen ispred likovnih radova autora Nesima Tahirovića posvećenih srebreničkoj tragediji, koji su pod nazivom "Lament nad Srebrenicom" nastali 1996. godine.

Događaj je nazvan "Molitva dvije umjetnosti", a bit će upriličen u okviru obilježavanja Evropskog dana sjećanja na Srebrenicu.

Čapa se za taj muzički performans odlučio inspiriran retrospektivnom izložbom Nesima Tahirovića koju posjetioci Galerije Collegium artisticum mogu vidjeti do kraja ovog mjeseca.

Ovim nastupom Ivana Vrhunca Čape nastavlja se njegovo muziciranje sitara na ''neobičnim mjestima'' i u hramovima kulture kao što su pozorišta, galerije i muzeji.

Sličan performans tog autora posjetioci će imati priliku vidjeti još dva puta u Gradskoj galeriji Collegium artisticum u toku jula, navodi se u saopćenju koje potpisuje kustosica Gradske galerije Collegium artisticum Sanela Nuhanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: